Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac
PrinteazaPulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac din: usturoi, ciuperci de tip champignon, spanac, ulei de măsline, piper, pulpe de pui, sare, supă de legume, unt, smântână, piper, sare grunjoasă, şalote, mustar, vin alb.
Ingrediente:
- 2 căţei de usturoi
- 500 g ciuperci de tip champignon
- 500 g de spanac proaspăt
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
- 4 pulpe depui dezosate
- sare
Pentru sosul de mustar:
- 250g de supă de legume
- 20g de unt
- 200 ml de smântână proaspătă
- piper
- sare grunjoasă
- 2 şalote
- 80 g de muştar
- 250 ml de vin alb
Mod de preparare:
In primul rând, ocupaţi-vă de umplutură: curăţaţi ciupercile şi feliaţi-le, apoi, într-o tigaie, sotaţi usturoiul zdrobit în două linguri de ulei şi adăugaţi ciupercile.
Lăsaţi pe foc pentru câteva minute, apoi adăugaţi sare şi piper.
Intr-o cratiţă fierbeţi apă cu sare şi blanşaţi spanacul pentru aproximativ 2 minute, apoi răciţi imediat în apă cu gheaţă, pentru a menţine culoarea.
Adăugaţi-l la ciupercile deja calde şi asezonaţi-după gust
. Cu un cuţit ascuţit, obţineţi un buzunar în pulpe şi umpleţi-le cu mixul de legume. Inchideţi cu sfoară de bucătărie pentru a preveni ieşirea umpluturii.
Intr-o tigaie, puneţi un pic de ulei şi rumeniţi pulpele pe ambele părţi, adăugaţi supa de legume şi fierbeţi cu capacul (20-30 de minute).
Intre timp, preparaţi sosul: într-o tigaie puneţi untul şi căliţi şalotele tocate mărunt. Atunci când acestea devin transparente, puneţi vinul alb; si lăsaţi să se evapore.
Adăugaţi supă vegetală şi lăsaţi să fiarbă. Când sosul va deveni destul de gros, amestecaţi cu un mixer apoi, dacă este necesar, daţi-l printr-o strecurătoare.
Adăugaţi smântână proaspătă şi muştarul. Asezonaţi cu sare şi piper. Serviţi feliind pulpele de pui şi aşezându-le într-un model radial peste sosul de muştar.
Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac
Pofta buna!