Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac

Printeaza

Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac din: usturoi, ciuperci de tip champignon, spanac, ulei de măsline, piper, pulpe de pui, sare, supă de legume, unt, smântână, piper, sare grunjoasă, şalote, mustar, vin alb.

 

Ingrediente:

  • 2 căţei de usturoi
  • 500 g ciuperci de tip champignon
  • 500 g de spanac proaspăt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper
  • 4 pulpe depui dezosate
  • sare

Pentru sosul de mustar:

  • 250g de supă de legume
  • 20g de unt
  • 200 ml de smântână proaspătă
  • piper
  • sare grunjoasă
  • 2 şalote
  • 80 g de muştar
  • 250 ml de vin alb

 

Mod de preparare:

In primul rând, ocupaţi-vă de umplutură: curăţaţi ciuper­cile şi feliaţi-le, apoi, într-o tigaie, sotaţi usturoiul zdrobit în două linguri de ulei şi adăugaţi ciupercile.

Lăsaţi pe foc pentru câteva minute, apoi adăugaţi sare şi piper.

Intr-o cratiţă fierbeţi apă cu sare şi blanşaţi spanacul pentru aproximativ 2 minute, apoi răciţi imediat în apă cu gheaţă, pentru a menţine culoarea.

Adăugaţi-l la ciupercile deja calde şi asezonaţi-după gust

. Cu un cuţit ascuţit, obţineţi un buzunar în pulpe şi umpleţi-le cu mixul de legume. Inchideţi cu sfoară de bucătărie pentru a preveni ieşirea umpluturii.

Intr-o tigaie, puneţi un pic de ulei şi rumeniţi pulpele pe ambele părţi, adăugaţi supa de legume şi fierbeţi cu capacul (20-30 de minute).

Intre timp, preparaţi sosul: într-o tigaie puneţi untul şi căliţi şalotele tocate mărunt. Atunci când acestea devin transparente, puneţi vinul alb; si lăsaţi să se evapore.

Adăugaţi supă vegetală şi lăsaţi să fiarbă. Când sosul va deveni destul de gros, amestecaţi cu un mixer apoi, dacă este necesar, daţi-l printr-o strecurătoare.

Adăugaţi smântână proaspătă şi muştarul. Asezonaţi cu sare şi piper. Serviţi feliind pulpele de pui şi aşezându-le  într-un model radial peste sosul de muştar.

Pulpe de pui umplute cu ciuperci si spanac

Pulpe_de_pui_umplute_cu_ciuperci_si_spanac

Pofta buna!   

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.