Pulpe de pui umplute
PrinteazaO reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin, salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper.
- 8 pulpe de pui
- 50 ml vin alb
- 1 crenguta de rozmarin
- 2 frunze salvie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
pentru umplutura:
- 4 felii sunca presata
- 2 felii kaiser
- 1 felie paine
- 1/2 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 100 ml lapte degresat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rupi pâinea bucăţele şi o înmoi în lapte. între timp, tai ceapa, usturoiul şi le căleşti într-o lingură de ulei încins până când se înmoaie. Tai şunca presată bucăţi mari şi o adaugi peste ceapă împreună cu pâinea stoarsă bine. Ţii amestecul pe foc timp de 5 minute şi, la sfârşit, adaugi pătrunjelul tocat.
Indepărtezi pielea de pe pulpe, o dezosezi şi baţi pulpele bine ca pentru şniţele. Presari sare şi piper după gust. Tai feliile de kaiser (bacon) fâşii, le aşezi peste bucăţile de carne, apoi întinzi deasupra compoziţia de pâine şi şunca presată.
Rulezi fiecare bucată de carne, o fixezi cu o scobitoare sau o legi cu aţă de bucătărie, într-o tavă, încălzeşti uleiul rămas cu 1 căţel de usturoi zdrobit, sal- via, rozmarinul şi frunza de dafin. Prăjeşti rulourile de pui pe toate părţile, le stropeşti cu vin şi le ţii pe foc până când lichidul scade.
Condimentezi cu sare şi piper după gust, apoi dai tava la cuptor, la foc moderat pentru 25 de minute. Serveşti pulpele cu o salată asortată.
Pulpe de pui umplute
Pofta buna!