Pulpe de rata la cuptor
PrinteazaPulpe de rata la cuptor din: cimbru, rozmarin, usturoi, boabe de piper, pulpe de rata, untura de rata, dafin, ulei, miere.
- 3 fire de cimbru, frunzele tocate grosier
- 2-3 fire de rozmarin, frunzele tocate grosier
- 2 căţei graşi de usturoi, zdrobiţi uşor
- 1/2 linguriţă boabe de piper negru
- 4 pulpe de raţă (circa 800g)
- 750g untură de raţă
- 2 frunze de dafin
- ulei de floarea-soarelui, pentru acoperirea raţei
- 4 linguri de miere
Mod de preparare:
Combină cimbrul, rozmarinul, usturoiul şi boabele de piper eu 2 linguri de sare de mare grunjoasă.
Pune jumătate din cantitate într-un vas mare de copt, aşază deasupra pulpele de rată, apoi presară peste ele restul de amestec şi freacă bine bucăţile de cârpe.
Acoperă-le cu folie alimentară şi ţine-le la frigider 24 de ore. Incinge cuptorul la 140°C.
Scoate pulpele din vas, şterge amestecul de sare de pe ele cu un şervet de hârtie, apoi pune-le deoparte.
Topeşte untura într-un vas de fontă, până când începe aproape să fiarbă.
Pune în ea frunzele de dafin şi pulpele de raţă şi dă grăsimea în clocot.
Carnea ar trebui să fie complet acoperită, aşa că, dacă e nevoie, completează cu ulei de măsline.
Dă vasul la cuptor timp de 2 ore si 30 de minute.
Pentru a verifica dacă rata s-a făcut, introdu o scobitoare în cea mai groasă parte a pulpei – ar trebui să intre cu uşurinţă în carne. Lasă raţa să se răcească în grăsime.
Incinge cuptorul la 180°C. Scoate pulpele din vas, răzuieşte untura de pe ele şi aşază-le, cu pielea în sus, într-o tavă de copt.
Pune câte 1 lingură de miere pe fiecare pulpă de raţă şi coace carnea 25-30 de minute, până când pielea devine maronie şi lipicioasă.
Serveşte imediat.
Pulpe de rata la cuptor
Pofta buna!