Pulpe de rata cu sos de prune
PrinteazaPulpe de rata cu sos de prune din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar, otet.
- 4 pulpe de raţă
- 600 g prune
- 200 ml vin roşu
- sare
- piper
- rozmarin uscat
- usturoi granulat
- 1 baton scorţişoară
- câteva cuişoare
- 2 -3 linguri zahăr brun
- 1 lingură oţet balsamic
Mod de preparare:
Se crestează pielea de la pulpele de raţă; se condimentează cu un amestec de sare, piper, rozmarin şi usturoi granulat. Se aşază într-o tavă, pe hârtie de copt.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor la foc mediu. După cca 1 oră se îndepărtează folia şi se lasă pulpele să se rumenească.
Pentru sos, se aşază într-o tavă un strat de jumătăţi de prune. Se adaugă vin, zahăr, oţet, scorţişoară şi cuişoare. Se dă tava la cuptor până ce prunele se înmoaie, dar îşi păstrează forma şi sosul se îngroaşă.
Se servesc alături de pulpe.
Pofta buna!