Pulpe de rata cu sos
PrinteazaPulpe de rata cu sos din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar.
- 4 pulpe de raţă
- 600 g prune
- 200 ml vin roşu
- sare
- piper
- rozmarin uscat
- usturoi granulat
- 1 baton scorţişoară
- câteva cuişoare
- 2 -3 linguri zahăr
- 1 lingură oţet balsamic
Mod de preparare:
Pulpele de raţă se condimentează cu un amestec de sare, piper, rozmarin şi usturoi granulat. Se aşază într-o tavă, pe hârtie de copt.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor la foc mediu. După 1 oră se îndepărtează folia şi se lasă pulpele să se rumenească.
Pentru sos, se aşază într-o tavă un strat de jumătăţi de prune. Se adaugă vin, zahăr, oţet, scorţişoară şi cuişoare. Se dă tava la cuptor până ce prunele se înmoaie, dar îşi păstrează forma şi sosul se îngroaşă.
Pofta buna!