Pulpe de rata pe varza rosie
PrinteazaPulpe de rata pe varza rosie din: pulpe de rata, sare, piper, varza rosie, unt, zahar brun, otet, chimen.
- 4 pulpe de rata
- sare, piper, dupa gust
- o varza rosie
- 30 g de unt
- 50 g de zahar brun
- 60 ml de otet de vin rosu
- o lingurita de chimen
Mod de preparare:
Tocati varza, topiti untul intr-o cratita care sa cuprinda varza, adaugati zaharul, otetul indoit cu putina apa, chimenul, aduceti la fierbere, sa se dizolve zaharul, adaugati varza, amestecati, acoperiti cu capac si caliti la foc mic, aproximativ 35 de minute.
Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Asezonati cu sare si piper.
Se presara pulpele de rata cu sare, piper, se maseaza bine.
Se rumenesc apoi intr-o tigaie antiaderenta, cate 2-3 minute pe ambele parti, dupa care se transfera cu grasimea pe care o lasa cu tot, intr-o tava sau alt vas termorezistent, uns cu ulei daca mai este nevoie.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute, dupa care se scoate folia si se continua coacerea inca 15 minute sau pana cand pulpele sunt frumos rumenite si patrunse.
Se servesc pulpele peste garnitura de varza.
Pulpe de rata pe varza rosie
Pofta buna!