Pulpe si aripi de pui
PrinteazaNimeni nu poate rezista în faţa unei suculente pulpe de pui prăjite.
Unora le plac reţetele mai simple, alţii preferă pulpele marinte într-un sos de arahide, prăjite apoi pe grătar cu legume si plante aromatice. Alţii le dau prin pesmet sau le presară cu diverse condimente cajun.
Aripile de pui erau în trecut nişte rude mai sărace ale pulpelor. Statutul lor s-a schimbat spectaculos atunci când Theresa Belisimo, proprietara barului Anchor din Buffalo, a trebuit într-o seară să prepare la repezeală o gustare cât mai apetisantă pentru fiul ei şi pentru prietenii acestuia.
Cum avea în frigider o mulţime de aripi de pui, le-a prăjit pur şi simplu şi le-a servit cu două sosuri: unul iute. bine condimentat, ar celălalt cu ţelină şi brânză cu mucegai şi ţelină.
Mâncarea a avut un succes atât de mare, încât astăzi există chiar şi un festival anual al aripilor de pui în Buffalo, cu acest prilej organizându-se un concurs de mâncat aripi.
„Aripile Buffalo” au devenit o măsură de referinţă în cultura gastronomică americană.