Pulpe umplute in sos de vin
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei, ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar brun, vin rosu sec si sos de soia.
- 4 pulpe
- 250 g ficăţei
- 50 g ciuperci
- 5 păstăi de mazăre
- 1 morcov mic
- 1 lingură cu unt
- 1 ou
- 10 castane
- piper
- sare
pentru sos:
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri de zahăr brun
- 200 ml vin roşu sec
- 2 linguri cu sos de soia
Mod de preparare:
Spala pulpele şi scoate osul din partea superioară cu un cuţit cu vârf ascuţit, apoi crestează carnea pe interior, în toate părţile, astfel încât să obţii un buzunar cât mai mare. Pune castanele la cuptor puţin umezite şi uşor crăpate şi lasă-le să se coacă.
Intre timp pregăteşte sosul. Pune untul la încins, adaugă zahărul şi lasă-l să se rumenească uşor. Toarnă vinul puţin câte puţin (sau bere neagră), iar la urmă, drege gustul cu sosul de soia. Lasă-l să scadă până capătă consistenţă.
Pune untul la încins şi căleşte iute morcovul dat pe răzătoarea mare, după care adaugă ficăţeii, ciupercile şi boabele de mazăre. După câteva minute, când toate ingredientele şi-au schimbat culoarea, stinge focul. Când s-au răcorit, toacă ficăţeii şi ciupercile cubuleţe, sărează şi piperează şi amestecă totul cu oul bătut.
Cu acest amestec, umple pulpele cât mai bine, apoi aşază-le într-o tavă, adaugă puţină apă, castanele curăţate şi dă-le la cuptor. După zece minute, adaugă sosul, iar după alte zece, întoarce pulpele pe partea cealaltă. Serveşte cu piure de cartofi sau de legume.
Pulpe umplute in sos de vin
Pofta buna!