Punch cu rom
PrinteazaPunch cu rom din: zeamil, amidon, lapte, zahar, galbenusuri, rom.
- 3 linguri zeamil sau amidon
- 3 ceşti lapte
- 3/4 ceaşcă zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 1 ceaşcă rom
Mod de preparare:
Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în lapte rece. Se pune într-un vas pe foc, amestecându-se tot timpul cu o lingură de lemn, până ce se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează puţin câte puţin gălbenuşurile, frecate bine înainte, amestecând repede.
Se pune din nou vasul pe foc, amestecând continuu, până când dă în clocot. Se ia din nou vasul de pe foc şi se lasă să se răcească bine. Se toarnă în mixerul pentru cocteiluri şi se adaugă puţin câte puţin romul, amestecând un minut.
Se lasâ la răcit, în frapieră, între cuburi de gheaţă. Se serveşte rece, în cupe largi cu picior.