Punch de Craciun
PrinteazaPunch de Craciun din: zeamil, lapte, zahar, oua, rom.
- 3 linguri cu vârf zeamil
- 3 ceşti lapte
- 3/4 ceaşcă zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 1 ceaşcă rom
Mod de preparare:
Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în laptce rece. Se pune într-un vas pe foc, amestecându-se tot timpul ctu o lingură de lemn, până ce se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi ste încorporează puţin câte puţin gălbenuşurile, frecate bime înainte, amestecând repede. Se pune din nou vasul pe foc, amestecând continuu, până când dă în clocot.
Se ia din nom vasul de pe foc şi se lasă să se răcească bine. Se toarnă îin mixerul pentru cocteiluri şi se adaugă puţin câte puţin romull, amestecând un minut. Se lasă la răcit, în frapieră, între cubuiri de gheaţă.
Se serveşte rece, în cupe largi cu picior.