Punch Navideno

Printeaza

Punch Navideno din: apa, pastai, zahar, mere, pere, portocale, miez de nuca, lamaie, cuisoare, stafide, scortisoara, tequila, brandy sau rom.

Ingrediente:Punch_Navideno

  • 2 litri apă
  • 2 păstăi tamarind
  • 200 g zahăr brun
  • 2 mere verzi, decojite şi tăiate cubuleţe
  • 2 pere decojite şi tăiate cubuleţe
  • 2 portocale
  • 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă cuişoare
  • 200 g miez de nucă tocat mărunt
  • 100 g stafide
  • 2 beţe de scorţişoară
  • 500 ml tequila, brandy sau rom

 

Mod de preparare:

Întâi pui păstăile de tamarind la înmuiat în apă fierbinte, pentru aproximativ o oră.

Intre timp, tai fructele în cubuleţe (merele şi perele) sau felii (citricele, mai puţin lămâia, pe care o storci şi adaugi doar zeama) şi le pui la fiert în cei 2 litri de apă.

Adaugi miezul de nucă, stafidele şi condimentele: scorţişoara, păstaia de tamarind, cuişoarele. Când dă în clocot, adaugi şi zahărul.

Laşi la fiert aproximativ o oră, la foc mic. Opreşti focul, adaugi alcoolul şi laşi să se răcorească.

Inainte de servire, scoţi scorţişoara şi cuişoarele şi serveşti punch-ul. Poţi strecura întregul lichid şi să-l serveşti fără fructe, după cum preferi.

Punch Navideno

Punch_Navideno

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.