Punch Navideno
PrinteazaPunch Navideno din: apa, pastai, zahar, mere, pere, portocale, miez de nuca, lamaie, cuisoare, stafide, scortisoara, tequila, brandy sau rom.
- 2 litri apă
- 2 păstăi tamarind
- 200 g zahăr brun
- 2 mere verzi, decojite şi tăiate cubuleţe
- 2 pere decojite şi tăiate cubuleţe
- 2 portocale
- 1 lămâie
- 1/2 linguriţă cuişoare
- 200 g miez de nucă tocat mărunt
- 100 g stafide
- 2 beţe de scorţişoară
- 500 ml tequila, brandy sau rom
Mod de preparare:
Întâi pui păstăile de tamarind la înmuiat în apă fierbinte, pentru aproximativ o oră.
Intre timp, tai fructele în cubuleţe (merele şi perele) sau felii (citricele, mai puţin lămâia, pe care o storci şi adaugi doar zeama) şi le pui la fiert în cei 2 litri de apă.
Adaugi miezul de nucă, stafidele şi condimentele: scorţişoara, păstaia de tamarind, cuişoarele. Când dă în clocot, adaugi şi zahărul.
Laşi la fiert aproximativ o oră, la foc mic. Opreşti focul, adaugi alcoolul şi laşi să se răcorească.
Inainte de servire, scoţi scorţişoara şi cuişoarele şi serveşti punch-ul. Poţi strecura întregul lichid şi să-l serveşti fără fructe, după cum preferi.
Punch Navideno
Pofta buna!