Punci de ceai cu condimente
PrinteazaPunci de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason, scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica.
- 1 pastaie de vanilie
- 4 cuisoare
- 1 betisor de scortisoara
- 4 anasoane de stea
- zeama unei lamai
- 4-6 bucati de zahar candel brun mai mare
- 400 ml ceai tare negru
- 400 ml suc de portocale
- 100 ml rom jamiaica
Mod de preparare:
Rupem pastaia de vanilie, in doua, si-i scoatem miezul. Turnam ceaiul, sucul de potocale si romul intr-un vas. Adaugam vanilie, cuisoarele, scortisoara, anasonul de stea si zeama de lamaie, apoi fierbem totul.
Indulcim cu candel. Prin strecuratoarea turnam puciul in pahare de punci sau de ceai, apoi decoram cu o spirala din coaja de lamaie.