Punci de cirese
PrinteazaPunci de cirese din: suc de cirese, coaja de portocale, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ghimbir, jeleuri.
- 2 litri suc de cireşe
- coaja de la 3 portocale, tăiată cu un cojitor de legume
- 1 ardei iute roşu, înţepat de câteva ori
- 3 batoane de scorţişoară
- 10 cuişoare
- 6 felii de ghimbir
- jeleuri, pentru servit
Mod de preparare:
Toarnă într-o oală mare sucul de cireşe, coaja de portocală, ardeiul iute, batoanele de scorţişoară, cuişoarele şi ghimbirul. Fierbe totul 5 minute, apoi stinge focul.
Lasă băutura să se răcească, apoi ţine-o la frigider cei puţin 4 ore sau până la 2 zile – cu cât o iaşi mai mult, cu atât aromele vor fi mai intense.
Când eşti gata să îl serveşti, toarnă sucul într-o carafă. Serveşte-l în sticluţe sau în pahare şi pune în fiecare un pai. Atârnă de marginea paharelor câte un jeleu.