Punci de mere
PrinteazaPunci de mere din: scortisoara, cuişoare, nucşoară, suc de mere, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, rom.
- 1/2 lingurita scortisoara, macinata
- 1 praf de cuisoare, macinate
- 1/2 lingurita nucsoara, macinata
- 2 l suc de mere
- 2 lingurite esenta de vanilie,
- 6 linguri inghetata de vanilie
- rom
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare amesteca scorţişoară, cuişoare, nucşoară, suc de mere şi esenta de vanilie. Lasă lichidul să fiarbă la foc mic.
Când sucul de mere s-a încălzit, adaugă îngheţată de vanilie şi amestecă totul cu putere cu un tel, până când îngheţata se topeşte şi se combină cu sucul fierbinte – îngheţata ar trebui să producă o peliculă spumoasă la suprafaţa lichidului.
Toarnă puţin rom în paharele de servire, adaugă apo punciul fierbinte. Garniseşte cu mere crocante. (aici dai link la reteta anterioara, mere crocante)