Punci de Fructe Tropicale

Printeaza

Punci de Fructe Tropicale – Daca visezi la o bautura racoritoare si plina de savoare, punciul de fructe tropicale este alegerea ideala.

Aceasta bautura colorata si vibranta aduce un amestec exotic de arome care te transporta instantaneu pe o plaja insorita.

Perfect pentru petreceri, reuniuni de familie sau pur si simplu pentru a te rasfata, acest punci este nu doar delicios, ci si plin de beneficii pentru sanatate.

Ingredientele proaspete si naturale fac din acest punci o optiune excelenta pentru a-ti revitaliza corpul si a-ti incanta simturile.

  • Pregatire: 10 minute
  • Mixare si servire: 5 minute
  • Total: 15 minute

Ingrediente:

  • 500 ml suc de ananas: Sucul de ananas este bogat in vitamina C si enzime care ajuta digestia.
  • 500 ml suc de portocale: Sucul de portocale este o sursa excelenta de vitamina C, esentiala pentru un sistem imunitar puternic.
  • 250 ml suc de mango: Sucul de mango ofera o doza buna de antioxidanti si vitamine care imbunatatesc sanatatea pielii.
  • 250 ml suc de papaya: Sucul de papaya contine papaina, o enzima care sustine digestia si reduce inflamatiile.
  • 250 ml apa de cocos: Apa de cocos este hidratanta si contine electroliti esentiali pentru rehidratare.
  • 2 banane: Bananele adauga consistenta si sunt bogate in potasiu, sustinand sanatatea cardiovasculara.
  • 1 lime (zeama): Lime-ul adauga un gust acrisor si este bogat in vitamina C, stimuland sistemul imunitar.
  • 1 lingura de miere: Mierea ofera dulceata naturala si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • Cuburi de gheata: Gheata racoreste bautura si o face mai revigoranta.
  • Frunze de menta proaspata pentru decor: Menta adauga prospetime si un plus de aroma.

 

Mod de preparare:

Curata si taie bananele in bucati mici. Adauga-le intr-un blender.

Adauga in blender sucul de ananas, sucul de portocale, sucul de mango si sucul de papaya.

Toate aceste sucuri tropicale aduc un amestec delicios de arome si vitamine.

Adauga apa de cocos pentru un plus de hidratare si echilibrare a gustului.

Stoarce zeama de la lime in blender pentru a adauga un gust acrisor si revigorant.

Adauga mierea pentru a indulci natural punciul si pentru a profita de proprietatile sale antioxidante.

Blenduieste toate ingredientele pana obtii un amestec omogen si cremos.

Intr-o carafa mare, adauga cuburi de gheata din belsug.

Toarna amestecul din blender peste gheata si amesteca usor.

Decoreaza fiecare pahar cu frunze proaspete de menta si felii de lime pentru un aspect atractiv si o aroma suplimentara.

Reteta Punci de Fructe Tropicale

Pentru o varianta fara miere, poti folosi sirop de agave sau zahar de cocos. Poti ajusta cantitatea de gheata in functie de cat de racoritor doresti sa fie punciul.

Pentru un plus de textura, poti adauga bucati mici de fructe tropicale proaspete in punci.

Valori nutritionale (per portie de 250 ml):

  • Calorii: 150 kcal
  • Proteine: 2 g
  • Carbohidrati: 35 g
  • Grasimi: 0.5 g
  • Fibre: 3 g

 

Aceasta reteta de punci de fructe tropicale este perfecta pentru a te racori si a-ti revitaliza corpul cu nutrienti esentiali.

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.