Punci cu fructe
PrinteazaO reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto, vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie.
- 4 potocale
- 4 grepfruturi
- 4 linguri de zahar
- 10 cl Amaretto
- 1 l vin alb
- zeama unei jumatati de lamaie
- 0,75 cl vin spumant sec
- 1-2 fire de lamaita
- felii de portocale si lamaie
Mod de preparare:
Curatam portocalele si grepfruturile, inlaturand si stratul alb. Cu un cutit bun desfacem bucatile si le stoarcem zeama. Punem bucatile de fructe si zeama in bol, adaugam zahar si turnam deasupra Amaretto. Lasam acoperit aproximativ o ora.
Apoi adaugam vinul rece, zeama de lamaie si completam cu vin spumat sec rece. Decoram cu lamaita si cu felii de portocale si lamaie.