Punci de piersici
PrinteazaO reteta de punci de piersici din: zahar tos, coaja si suc de lamaie, vin rosu, lichior de piersici, piersica, lamaie, cuburi de gheta si apa minerala.
- 4 linguri de zahăr tos
- coaja şi sucul de la o lămâie şi jumătate
- 75 cl de vin rosé
- 150 ml lichior de piersici
- 1 piersică şi 1/2 lămâie, feliate
- cuburi de gheaţă
- 1 litru de apă minerală sau tonică
Mod de preparare:
Se încălzesc zahărul şi coaja de lămâie în 100ml de apă, până când zahărul se dizolvă. Se lasă la răcorit, se toarnă într-o carafă şi se adaugă vinul, sucul de lămâie şi lichiorul.
Înainte de a servi, se adaugă gheaţă din belşug şi fructe şi se acoperă cu apă minerală sau tonică, după gust