Punga vanătorului
PrinteazaPunga vanătorului
Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g untură
- 2 linguri smântână
- 1 lingură sare
- 2 ouă
- 200 g slănină afumată
- 150 g şuncă presată
Mod de preparare:
Punga vanătorului: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos. Il întinzi într-o foaie de 5 mm grosime pe care o tai pătrate.
Tai slănina şi şunca presată bucăţele, apoi pe jumătate dintre pătrate aşezi bucăţele de slănină, iar pe celelalte bucăţi de aluat rămase, şuncă presată.
Le împătureşti parte peste parte, presezi bine marginile, le ungi cu ou bătut, le aşezi într-o tavă unsă cu untură şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.
Punga vanătorului
Poftă bună!