Pungute cu caltabosi din piept de pasare
PrinteazaO reteta de pungute cu caltabosi din piept de pasare din: foi de placinta, catlabosi, mere, unt, sare si piper.
- 8 foi de plăcintă
- 4 caltaboşi albi
- 4 mere verzi
- 80 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180C). Curăţaţi merele de coajă, scoateţi-le cotoarele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Căliţi merele la foc mic, într-o tigaie în care aţi pus 30 g de unt. Săraţi-le. Când s-au înmuiat, scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte.
Puneţi în altă tigaie 20 g de unt şi rumeniţi caltaboşii, întorcându-i pe toate părţile. Scurgeţi-i şi tăiaţi i în rondele de 1 cm grosime.
Intindeţi o foaie de plăcin tă, aşezaţi bucăţele de măr în centru. Puneţi şi rondele de caltaboş, apoi săraţi şi piperaţi. Strângeţi foaia în formă de punguţă, legaţi-o cu aţă de bucătărie, iar deasupra ei răsfiraţi marginile aluatului. Reluaţi operaţia cu toate celelalte foi.
Topiţi restul de unt, la foc mic, într-o crăticioară, şi ungeţi punguţele. Aşezaţi-le în tava cuptorului, pe hârtie sulfatată, puneţi-o în cuptor cca 10 min. Dacă foile se colorează prea repede, protejaţi-le cu folie de aluminiu. Serviţi-le imediat.
Pungute cu caltabosi din piept de pasare
Pofta buna!