Pungute cu caltabosi din piept de pasare

Printeaza

O reteta de pungute cu caltabosi din piept de pasare din: foi de placinta, catlabosi, mere, unt, sare si piper.

Ingrediente:Pungute cu caltabosi din piept de pasare

  • 8 foi de plăcintă
  • 4 caltaboşi albi
  • 4 mere verzi
  • 80 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180C). Curăţaţi merele de coajă, scoateţi-le cotoarele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Căliţi merele la foc mic, într-o tigaie în care aţi pus 30 g de unt. Săraţi-le. Când s-au înmuiat, scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte.

Puneţi în altă tigaie 20 g de unt şi rumeniţi caltaboşii, întorcându-i pe toate părţile. Scurgeţi-i şi tăiaţi i în rondele de 1 cm grosime.

Intindeţi o foaie de plăcin tă, aşezaţi bucăţele de măr în centru. Puneţi şi rondele de caltaboş, apoi săraţi şi piperaţi. Strângeţi foaia în formă de punguţă, legaţi-o cu aţă de bucătărie, iar deasupra ei răsfiraţi marginile aluatu­lui. Reluaţi operaţia cu toate celelalte foi.

Topiţi restul de unt, la foc mic, într-o crăticioară, şi ungeţi punguţele. Aşezaţi-le în tava cuptorului, pe hârtie sulfatată, puneţi-o în cuptor cca 10 min. Dacă foile se colorează prea repede, protejaţi-le cu folie de alu­miniu. Serviţi-le imediat.

Pungute cu caltabosi din piept de pasare

Pungute cu caltabosi din piept de pasare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.