Punguţe cu vinete in sos de roşii
PrinteazaO reteta de pungute cu vinete in sos de rosii din: vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lapte, oua, faina alba, sare, piper, pulpa de rosii cherry si usturoi.
- 1 vânătă mare
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lapte
- 2 ouă
- 200 g faină albă
- sare şi piper
pentru sos:
- 200 g pulpă de roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toarnă laptele într-un castron şi bate ouăle. Adaugă faina şi continuă să baţi cu telul; pune un praf de sare şi lasă compoziţia să se odihnească timp de 20 de minute.
Taie ceapa şi usturoiul mărunt şi rume- neşte-le într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei, în care ai pus şi ardeiul iute tocat mărunt. Spală vânătă, taie-o în bucăţi şi pune-o peste ceapă. Acoperă cratiţa cu capac şi lasă amestecul pe foc timp de 5-7 minute. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi pasează legumele în blender.
Pentru sos, căleşte la foc mic usturoiul în 2 linguri de ulei, adaugă roşiile, sare şi piper, după gust, amestecă puţin, ia vasul de pe foc şi pune câteva frunze de busuioc.
Trece aluatul de clătite printr-o strecurătoare (pentru a elimina toate cocoloaşele) şi, cu un polonic, pune câte puţin într-o tigaie neaderentă unsă cu puţin ulei, învârtind tigaia pentru o distribuţie uniformă. Prăjeşte-le circa 2 minute pe fiecare parte.
Lasă clătitele să se răcească, apoi pune în centrul fiecăreia cremă de vinete. Strânge clătitele în formă de punguţă, leagă- le cu câte un fir de ceapă verde, apoi dă-le la cuptor timp de 5 minute. Serveşte-le pe un pat de sos de roşii.
Punguţe cu vinete în sos de roşii
Poftă bună!