Pungute de foitaj cu ciocolata
PrinteazaPungute de foitaj cu ciocolata din: foitaj, frisca, ciocolata neagra, nuca, migdale, cocos, esenta de rom, zahar vanilat, ghimbir.
- un pachet de foitaj
- 300 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g miez de nucă
- 50 g migdale
- 50 g nucă de cocos
- o lingură de esenţă de rom
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- pudră de ghimbir
Mod de preparare:
Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu ciocolata tăiată mărunt. Se lasă să se topească şi se introduce la rece pentru o oră.
Se adaugă zahărul vanilinat, pudra de ghimbir, esenţa de rom şi se mixează. Miezul de nucă şi migdalele se toacă mărunt, se opresc câteva pentru decor, iar restul se amestecă bine cu crema.
Foitajul se împarte în pătrate şi se aşază în forme de brioşe tapetate cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu. Se umplu cu crema de ciocolată, se presară nucile şi migdalele oprite, se aşază pe un platou şi se servesc imediat.
Poftă bună!