Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat
PrinteazaO reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba, faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana, ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata.
pentru aluat:
- 250 g faină albă
- 250 g făină de grâu dur
- 1 ou
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 250 g varză
- 100 g jambon afumat, picant
- 125 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură faină albă
- 1/2 ceapă
- 1 lingură parmezan ras
- 20 g unt
- nucşoară
- sare şi piper
pentru asezonare:
- 2 linguriţe de unt
- 1 lingură parmezan ras
- 1/2 linguriţă verdeaţă (măghiran, cimbru, salvie, pătrunjel)
Mod de preparare:
Toarnă faina în formă de fântână, pune oul în mijloc şi frământă, adăugând câte puţină apă până când obţii un aluat compact. Lasă-1 să se odihnească circa o oră.
Intre timp prepară umplutura. Opăreşte varza tocată mărunt în apă clocotită. Intr-o tigaie, prăjeşte în unt ceapa tocată mărunt, adaugă jambonul tăiat cubuleţe şi varza scursă bine. Presară faina, adaugă smântână şi pune sare, piper şi nucşoară, după gust, apoi încorporează parmezanul.
Întinde o foaie subţire de aluat şi taie-o în pătrate mici. Pune în centrul fiecărui pătrat cam Vi linguriţă de umplutură, apoi închide punguţele unind marginile opuse, două câte două. Pune 2 linguriţe de unt, la temperatura camerei, într-un castronel, apoi încorporează în el verdeaţa tocată mărunt.
Pune punguţele într-o oală cu multă apă clocotită cu sare şi fierbe-le 4 minute. Scurge-le şi transferă-le în vasul cu untul aromatizat cu verdeaţă. Presară-le cu parmezan ras şi serveşte-le.
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat
Poftă bună!