Puns de portocale
PrinteazaPuns de portocale din: portocale, lamai, zahar, oua, rom, sampanie.
- 4 portocale
- 4 lămîi
- 2 pahare apă
- 300 g zahăr
- 2 albuşuri
- 1 ceşcută rom
- 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)
Mod de preparare:
Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi strecurăm zeama.
Topim la foc într-o tingire zahărul cu un pahar de apă. Cînd s-a topit zahărul, luam tingirea de la foc şi turnăm în sirop zeama de portocală şi de lămîie.
Adăugăm 2 pahar de apă rece. Punem compoziţia în şerbetieră şi cînd se întăreşte ca o îngheţată obişnuită de fructe (mai moale puţin), batem albuşurile cu o lingură de zahăr ei le adăugăm în îngheţată. Amestecăm puţin,adăugăm romul şi şampania, chiar mai mult de un pahar, amestecînd din nou totul.
Servim ca orice îngheţată.
Pofta buna!