Purcel bizantin cu dovlecei

Printeaza

Purcel bizantin cu dovlecei din: purcel de lapte, ceapa rosie, usturoi, vin, cafea cu otet, miere, coriandru, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg purcel de lapte
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi

marinata:

  • 1 ceasca de vin (din care se va servi la masa)
  • 1 ceasca de cafea cu otet
  • 4 lingurite de miere
  • 1 lingura coriandru ras
  • 3 lingurite coriandru boabe
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Marinata: Amestecăm întâi ingredientele pentru marinată, acoperind apoi recipientul.

Friptura: Intre timp, carnea de purcel se porţionează, se presară cu un praf de sare şi piper, după care se pune în marinată.

Toată compoziţia se lasă 12 ore la rece, într-un vas de lut se pun ceapa şi usturoiul împreună cu puţină sare şi piper, iar deasupra carnea.

Se coace în cuptor la temperatură medie, verificându-se periodic.

Când e gata, marinată rămasă se toarnă peste carne şi se amestecă puţin. Se serveşte ca atare sau în combinaţie cu dovlecei prăjiţi, care se pot prepara astfel:

Garnitura de dovlecei: Se taie felii dovlecei de grosimea degetului şi se dau cu sare şi piper după preferinţă.

Se amestecă făina, coriandrul şi sarea prin care se dau dovleceii astfel tăiaţi. Se prăjesc în ulei de măsline până devin aurii.

Purcel bizantin cu dovlecei

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. da, dar cu alta garnitura, ma mai gandesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.