Purcel de lapte în manta de miere
PrinteazaO reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa.
- 3 kg spinare de porc
- 2 mere
- 1 banana
- 1/2 lamaie
- 20 g merisoare
- 2 foi de placinta
- 250 ml supa de carne
- 200 ml ulei de samburi de struguri
- 150 ml ulei de masline
- 20 g miere
- 20 g zahar
umplutura:
- 1 rinichi
- 50 g pesmet
- 10 g piper verde
- 10 g patrunjel
sos:
- 40 g mirodenii (curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir)
- 200 ml supa
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se amestecă piperul verde cu pesmet, pătrunjel tocat şi rinichiul tocat; se unge carnea, se rulează şi se leagă cu aţă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C. Din când în când se adaugă unt şi ulei şi se stropeşte cu sosul din tavă, ca să devină crocantă.
Se îndepărtează aţa şi se unge friptura cu miere; se dă din nou la cuptor, pe şina de sus şi se caramelizează. Se taie banana fâşii şi se marinează 30 min. cu ulei de sâmburi de struguri şi puţin suc de lămâie, apoi se înfăşoară în foaie de plăcintă şi se prăjeşte în unt.
Merele se taie cubuleţe şi se pun la marinat într-un amestec de lămâie cu zahăr, apoi se caramelizează uşor în unt. Sosul din tavă se degresea- ză şi se adaugă mirodeniile şi supa; se fierbe până îşi reduce volumul şi se pasează. Friptura se serveste cu fructe si sos.
Purcel de lapte în manta de miere
Pofta buna!