Purcel la protap

Printeaza

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore.

Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare.

Faci jar mult şi-l aşezi pe un proţap, apoi îl răsuceşti uşor, permanenţ, ungându-l mereu cu ulei, ca să nu se ardă şi ca să rămână rumen şi uscat.

Pentru ca urechile şi coada să nu se ardă, le acoperi cu folie de aluminiu.

Il roteşti uşor cam 2 ore şi jumătate. Este delicios!

Purcel la protap

Purcel la protap

Pofta buna!

 


poate iti place si:

 

Purcelus de lapte umplut

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

Purcel de lapte umplut cu măruntaie Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • porc la protap
  • purcelus la protap
  • purcel la rotisor
  • porc la rotisor
  • purcel la protap reteta
  • purcel la pr

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    imi dai mie porcul ala din imagine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.