Purcel umplut cu nuca
PrinteazaO reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia.
- un purcel de 10-12 kg
- măruntaiele de la purcel
- miez de nucă
- ceapă
- două ouă
- condimentele
- ciuperci
- unt
- untură
- vin
- boia
Mod de preparare:
Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete de sârmă, se opăreşte. Se curăţă şi în interior, se spală, se zvântă cu un prosop. Măruntaiele se fierb, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt.
Se taie ceapa, se căleşte în untură, se adaugă măruntaiele şi ciupercile, tăiate feliuţe. Se înăbuşă, se adaugă miezul de nucă (zdrobit) şi condimentele.
Se lasă să se răcească, se amestecă cu ouăle, se umple purcelul, se coase, se unge cu boia, unt şi untură, se stropeşte cu vin şi se aşază într-o tavă potrivită. Se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, două ore.
Poftă bună!