Purcel umplut cu nuca

Printeaza

O reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia.

Ingrediente:Purcel umplut cu nuca

  • un purcel de 10-12 kg
  • măruntaiele de la purcel
  • miez de nucă
  • ceapă
  • două ouă
  • condimentele
  • ciuperci
  • unt
  • untură
  • vin
  • boia

 

Mod de preparare:

Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete de sârmă, se opăreşte. Se curăţă şi în interior, se spală, se zvântă cu un prosop. Mărun­taiele se fierb, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt.

Se taie ceapa, se căleşte în untură, se adaugă mărun­taiele şi ciupercile, tăiate feliuţe. Se înăbuşă, se adaugă miezul de nucă (zdrobit) şi condimentele.

Se lasă să se răcească, se amestecă cu ouăle, se umple purcelul, se coase, se unge cu boia, unt şi untură, se stropeşte cu vin şi se aşază într-o tavă potrivită. Se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, două ore.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.