Purcel umplut cu glazură

Printeaza

Purcel umplut cu glazura din: muschi de purcel, amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1  muşchi de purcel (circa 500 g)
  • 100 g amestec de migdale, caju, fistic şi seminţe de pin
  • 100 ml sirop de must fiert (sapa)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml vin roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Purcel umplut cu glazură: Prăjeşte nucile şi seminţele într-o tigaie neaderentă. Toacă-le mărunt cu un cuţit. Pune-le într-un castron, toarnă peste ele siropul de must şi lasă-le circa 2 ore la macerat.

Intre timp, taie muşchiul, de la un capăt la altul, până la jumătate, folosind un cuţit cu lama subţire şi îngustă.

Prin rotirea cuţitului, decupează din interiorul bucăţii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toată lungimea muş­chiului.

Condimentează carnea cu sare şi piper pe ambele părţi şi umple-o cu nucile caju şi seminţele bine scurse.

Inchide muşchiul şi leagă-1 cu aţă de bucătărie, apoi prăjeşte-1 pe toate părţile într-o cratiţă cu ulei în care ai pus usturoiul.

Stropeşte-l cu vin roşu şi coace-l în cuptorul preîncălzit la 210° C pentru circa 10 minute. După câteva minute, glasează carnea cu siropul de must rămas de la macerarea nu­cilor.

Repetă operaţiunea de mai multe ori, folosind lichidul din cratiţă. Scoate muşchiul din cuptor, taie-1 feli şi serveşte-1 cu sosul format în cratiţă în timpul coacerii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.