Purcel umplut cu glazură
PrinteazaPurcel umplut cu glazura din: muschi de purcel, amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 muşchi de purcel (circa 500 g)
- 100 g amestec de migdale, caju, fistic şi seminţe de pin
- 100 ml sirop de must fiert (sapa)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml vin roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Purcel umplut cu glazură: Prăjeşte nucile şi seminţele într-o tigaie neaderentă. Toacă-le mărunt cu un cuţit. Pune-le într-un castron, toarnă peste ele siropul de must şi lasă-le circa 2 ore la macerat.
Intre timp, taie muşchiul, de la un capăt la altul, până la jumătate, folosind un cuţit cu lama subţire şi îngustă.
Prin rotirea cuţitului, decupează din interiorul bucăţii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toată lungimea muşchiului.
Condimentează carnea cu sare şi piper pe ambele părţi şi umple-o cu nucile caju şi seminţele bine scurse.
Inchide muşchiul şi leagă-1 cu aţă de bucătărie, apoi prăjeşte-1 pe toate părţile într-o cratiţă cu ulei în care ai pus usturoiul.
Stropeşte-l cu vin roşu şi coace-l în cuptorul preîncălzit la 210° C pentru circa 10 minute. După câteva minute, glasează carnea cu siropul de must rămas de la macerarea nucilor.
Repetă operaţiunea de mai multe ori, folosind lichidul din cratiţă. Scoate muşchiul din cuptor, taie-1 feli şi serveşte-1 cu sosul format în cratiţă în timpul coacerii.
Pofta buna!