Purcel umplut
PrinteazaPurcel umplut
- 1 purcel
- 500 g ceapă
- 1 Kg carne de viţel
- 200 g franzelă
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei pentru uns
Mod de preparare:
Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură. Se căleşte ceapa tocată mărunt, se amestecă cu pîinea muiată în apă rece şi stoarsă bine, cu carne de viţel tăiată în bucăţi şi cu măruntaiele purcelului.
Se trece totul prin maşina de tocat. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă ouăle întregi şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umple purcelul spintecat de la cap la coadă. Se coase de-a lungul tăieturii şi se pune într-o tavă pe beţişoare de lemn (ca să nu se ardă), se unge cu ulei şi se dă la cuptor pentru 2—2 1/2 ore.
După ce s-a fript se lasă să se răcească, se scoate aţa de la cusătură, se aranjează pe platou şi se taie atunci cind se serveşte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- purcel la cuptor