Purcelusi
PrinteazaPurcelusi din: faina, unt, cartofi, branza de vaci, sare, ou.
- 250 g făină
- 250 g unt
- 250 g cartofi fierţi şi pasaţi
- 250 g brânză de vaci
- 2 linguriţe sare
- 1 ou întreg bătut cu 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat moale. Laşi la rece timp de 1 oră.
Scoţi din frigider şi întinzi o foaie de 0,5 mm grosime. Decupezi rondele de 3 dimensiuni diferite cu ajutorul unei forme rotunde (pahare).
Rondelele mari vor fi capul purcelului, rondelele mijlocii (tăiate în 4) vor fi urechile, iar rondelele mici vor reprezenta nasul.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt aşezi rondelele mari. Le ungi cu oul bătut. Pentru urechi foloseşti rondelele mijlocii.
La fiecare set de rondele mari lipeşti 2/4 din rondelele mijlocii. Cu ajutorul unui pai faci două găurele pe rondelele mici şi le lipeşti pe rondelele mari, pentru nas.
Ochii purceluşului vor fi seminţele de floarea-soarelui. Dai formele la copt timp de 15-20 de minute.
Purcelusi
Pofta buna!