Putisoare

Printeaza

Putisoare din: galbenusuri, oua, lapte, drojdie, faina, sare, zahar pudra, mieji de alune.

Ingrediente:

  • 5 gălbenuşuri
  • 2 ouă
  • 1 ceaşcă lapte
  • 2 linguri drojdie
  • 300 g faină
  • sare
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g unt + 30 g unt pentru uns
  • 150 g mieji de alune de pădure sau nuci

 

Mod de preparare:

Putisoare: Untul se freacă întâi singur de nebun prin blide până albeşte, apoi se mai freacă şi cu 5 gălbenuşuri şi 2 ouă întregi, lapte, drojdie, faină şi sare.

După ce s-au potrivit toate într-un aluat, se lasă să stea aşa vreun sfert de oră că e bine.

Dacă nu-i de treabă, se freacă bine nucile sau alunele cu zahăr.

Aluatul se întinde foaie subţirică şi se taie în bucăţi de mărimea unor cărţi de joc.

Se umple fiecare bucată cu zahăr şi alune şi se rulează, să iasă subţiri ca o puţă de copil nevinovat, şi se ung cu unt cald.

Se mai lasă să dospească şi să crească, să aibă femeile casei de ce râde şi fetele de ce roşii, şi se pun în tavă unsă cu unt la cuptor încins, până se fac rumene.

 

Pofta buna!

 

 

Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]

 

Minciunele

Minciunele din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 3 gălbenuşuri crude 3 ouă întregi crude 1 lingură (rasă) zahăr tos 3-4 linguri lapte dulce 1 lingură ulei făină cât cuprinde (cam 1/4 kg) sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Gălbenuşurile, ouăle oj albuş, zahărul tos, laptele şi uleiul se amestecă într-un castron mai mare, […]

 

Retete romanesti: Tocinei

Tocinei din: cartofi, oua, unt, marar, sare, piper, bicarbonat alimentar. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 ouă 2 linguri de unt sau 1 pahar cu ulei 3 linguri cu mărar tocat sare piper măcinat 1 linguriţă cu bicarbonat alimentar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, treceţi pe răzătoarea mare şi strângeţi răzătura în sită. Spălaţi sub […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • putisoare
  • reteta putisoare
  • putisoare reteta

1 comentariu

  1. Ha ha, ce nume are reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.