Quesadilla de pui
PrinteazaQuesadilla de pui din: pui, sosuri, chimen, ulei de masline, sare, piper, branza cheddar, lipie, smantana sau iaurt, rosie, ceapa, patrunjel, avocado, ardei, zeama de lamaie.
- 1 piept de pui
- sos Tabasco
- sos Worcester
- chimen
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 150 g brânză cheddar
- 1-2 lipii
- 1 lingură smântână sau iaurt de bivoliţă
Pentru sos salsa rece:
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 2-3 fire de pătrunjel
- sos Tabasco
- sos Worcester
- 2-3 linguri ulei de măsline
Pentru sos Guacamole:
- 1 avocado
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu gras
- sare
- piper
- 1 roşie
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui lamele şi le marinezi în următorul sos: ulei de măsline amestecat cu sos Tabasco, sos Worcester, cumin, sare şi piper.
Pui pieptul marinat în tigaia-grătar şi îl coci bine. Poţi adăuga puţin ulei de măsline în tigaie.
Toate ingredientele pentru sosul salsa rece, curăţate şi spălate (este vorba de legume), le pui în mixer, alături de sosuri şi de uleiul de măsline.
Mixezi până la omogenizare şi păstrezi sosul la rece într-o sosieră. La fel procedezi şi cu sosul Guacamole.
Miezul fructului de avocado, împreună cu ceapa, roşia decojită şi cu ardeiul roşu le prelucrezi la mixer. Condimentezi totul cu sare şi cu piper.
Pui lipiile în tigaia grătar şi le încălzeşti uşor. Adaugi pieptul pe jumătate din suprafaţa lipiei şi îl ţii pe grătar, aducând cealaltă parte a lipiei peste carne şi presezi uşor cu o furculiţă.
Adaugi spre final (când lipia şi carnea sunt foarte calde spre fierbinţi), brânza Cheddar şi mai ţii până se topeşte brânza.
Pe un platou aşezi lipia, deasupra pui 1 lingură cu smântână sau cu iaurt de bivoliţă şi apoi pui cele 2 sosuri de o parte şi de alta a preparatului.
Pofta buna!