Quiche Lorraine cu Ciuperci și Spanac – Rețetă delicioasă și sănătoasă din: aluat pentru tarta, ciuperci, spanac, ceapa, branza de capra, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru tartă (poate fi cumpărată sau făcută acasă) 200g ciuperci tăiate felii 150g spanac proaspăt sau congelat 1 ceapă mică, tocată […]
Quiche cu broccoli
PrinteazaQuiche cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci, usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin.
aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt rece
umplutura:
- 400 g broccoli
- 3 oua
- 200 ml smantana
- 350 g branza de vaci
- 1 catel de usturoi
- cimbru
- nucsoara
- 50 g rosii uscate conservate in ulei
- 2 linguri seminte de pin
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, fulgi de unt, sare şi 50 ml apâ; se acoperă şi se dă la frigider 30 min.
Se despart bucheţelele de broccoii. Se opăresc în apă clocotită cu sare, 2 min. Se scurg.
Se bat ouăle cu smântână, brânză de vaci, usturoi tocat, 1 linguriţă frunzuliţe de cimbru, sare, piper şi nucşoară.
Se toacă roşiile uscate scurse de ulei. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează forma.
Se aşază broccoii şi roşii. Se toarnă amestecul de ouă. Se coace 30 min.; se presară seminţele de pin; se mai coace 5 min.
Quiche cu broccoli
Pofta buna!
poate iti place si:
Quiche Lorraine: Istorie, Variante și Secrete Culinare
Quiche Lorraine: Istorie, Variante și Secrete Culinare. Quiche Lorraine este o tarta savuroasa originara din regiunea Lorena din Franta. Aceasta tarta traditionala a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume datorita aromei sale delicioase, Istoria Quiche Lorraine este controversata, iar originea exacta a acestei tarte nu este complet clara. Originea germana: Unele surse sugereaza ca […]
Pofta buna!
Tare asta!