Quiche cu brocoli
PrinteazaQuiche cu brocoli din: faina, branza dulce de vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci, branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper.
Ingrediente:
aluatul:
- 250 g faina
- 125 g branza dulce de vaci
- 1 ou
- 5 linguri ulei
- 10 g drojdie de bere
- sare
umplutura:
- 250 g broccoli
- 250 g rosii cherry
- 200 g ciuperci pleurotus
- 100 g branza emmentaler
- 250 ml smantana de gatit
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecaţi brânza scursă bine de zeamă, uleiul, oul, sarea. Adăugaţi făina şi drojdia şi frământaţi ingredientele până obţineţi un aluat omogen. Puneţi-I la rece învelit în folie, pentru 30 de minute.
Spalati broccoli si desfaceti-l in buchetele. Fierbeti-le 5 minute in apa sarata apoi scurgeti-le de apa. Spalati rosiile si ciupercile. Caliti-le in ulei, iar daca ciupercile lasa multa zeama scurgeti-o.
Bateti oul, galbenusul, smantana si branza rasa. Condimentati si adaugati buchetelele de broccoli, rosiile si ciupercile. ntindeti din aluaat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Turnati peste aluatl amestecul pentru umplutura si nivelati-l.
Coaceti tarta la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Serveti quinche taiate in bucati cu salata de sezon.
Quiche cu brocoli
Pofta buna!