Quiche cu ceapa si cheddar

Printeaza

O reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua, ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper.

Ingrediente:Quiche cu ceapa si cheddar

  • sare
  • 100 gr cheddar
  • 250 ml smantana dulce
  • 2 oua
  • 3 buc ceapa alba
  • 6 linguri apa rece
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Pune 150 gr de unt si faina intr-un bol si framanta cu degetele pana cand devin omogene. Adauga 6 linguri de apa rece si amesteca in continuare cu mana pana cand formezi un aluat consistent.

Pe masa de lucru presarata cu faina, intinde aluatul intr-un disc mai mare decat o tava rotuna cu diametrul de 25 cm. Intinde aluatul in forma si lasa-l in frigider timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute, se inteapa aluatul cu o furculita ca sa nu creasca, se acopera cu hartie de copt si se coace in orb in cuptorul preincalzit la 200C timp de 20 de minute. Indepartezi apoi hartia de copt si mai coci alte 5-10 minute aluatul pana cand devine crocant.

Umplutura:

In untul incins caleste timp de 20 de minute ceapa taiata solzisori pana cand devine lipicioasa si aurie. Lasa-o sa se raceasca. Bate ouale intr-un bol, adauga smantana, ceapa si jumatate din branza cheddar rasa gros. Adauga sare si piper dupa gust.

Toarna umplutura in aluatul copt si presara deasupra cantitatea de cheddar care a ramas. Coace la cuptor, la foc mediu timp de 25-30 minute pana cand umplutura se intareste si capata o culoare aurie. Lasa quiche-ul sa se raceasca si taie-l felii.

Quiche cu ceapa si cheddar

Quiche cu ceapa si cheddar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.