Quiche cu branza si ierburi
PrinteazaQuiche cu branza si ierburi din: faina, sare, unt, ierburi, pesmet, ceapa, dovlecel, masline, oua, telemea, ementaller, brie, marar.
Pentru aluat:
- 200 g de făină
- 1 vârf de sare
- 90 g de unt
- 60 ml de apă rece
- ierburi de Provence
- 2-3 linguri de pesmet
Pentru umplutura:
- 2 legaturi de ceapă verde
- 1 dovlecel
- 100 g de măsline Kalamata fără sâmburi
- 2 ouă
- 90 g de brânză telemea
- 50 g de Ementaller
- 50 g de Brie
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Se amestecă făina, sarea şi ierburile. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se mixează la robot până când aluatul capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apă rece şi se mai amestecă timp de câteva secunde, până când aluatul începe să se lege. Se pune într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru minimum jumătate de oră.
Intre timp, se pregăteşte umplutura: se rad brânzeturile, se spală şi se taie în felii subţiri dovleceii, se taie mărunt verdeaţa şi ceapa. Intr-un castron mare, se cmestecă totul, apoi se adaugă ouăle bătute cu puţin piper.
Se încălzeşte cuptorul la 190° C. Se scoate aluatul din frigider şi se aşază într-o formă de tartă, presându-l bine, după care se dă la cuptor timp de 10-3 minute, până când capătă o culoare uşor aurie.
Se scoate aluatul din cuptor, se presară cu 2-3 linguri de pesmet pentru a absorbi umezeala, se distribuie uniform umplutura de brânză deasupra, după care se mai ţine la cuptor încă 30-35 de minute, până se rumeneşte.
Pofta buna!