Quiche cu branzeturi
PrinteazaQuiche cu branzeturi din: faina, sare, unt, ierburi, pesmet, ceapa, dovlecel, masline, oua, telemea, ementaller, brie, marar.
Pentru aluat:
- 200 g de făină
- 1 vârf de sare
- 90 g de unt
- 60 ml de apă rece
- ierburi de Provence
- 2-3 linguri de pesmet
Pentru umplutura:
- 2 legaturi de ceapă verde
- 1 dovlecel
- 100 g de măsline Kalamata fără sâmburi
- 2 ouă
- 90 g de brânză telemea
- 50 g de Ementaller
- 50 g de Brie
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Se amestecă făina, sarea şi ierburile. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se mixează la robot până când aluatul capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apă rece şi se mai amestecă timp de câteva secunde, până când aluatul începe să se lege.
Se pune într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru minimum jumătate de oră.
Se rad brânzeturile, se spală şi se taie în felii subţiri dovleceii, se taie mărunt verdeaţa şi ceapa. Intr-un castron mare, se cmestecă totul, apoi se adaugă ouăle bătute cu puţin piper.
Se încălzeşte cuptorul la 190° C.
Se scoate aluatul din frigider şi se aşază într-o formă de tartă, presându-l bine, după care se dă la cuptor timp de 10 minute, până când capătă o culoare uşor aurie.
Se scoate aluatul din cuptor, se presară cu 2-3 linguri de pesmet pentru a absorbi umezeala, se distribuie uniform umplutura de brânză deasupra, după care se mai ţine la cuptor încă 30-35 de minute, până se rumeneşte.
Pofta buna!