Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
PrinteazaO reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina, margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella, parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.
- 140 g faină albă
- 175 g margarină
- 70 ml apă
pentru umplutura:
- 300 g hribi
- 150 ml lapte
- 100 ml smântână
- 2 cartofi
- 2 ouă
- 100 g mozzarella
- 3 linguri parmezan ras
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară foitajul. Intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 1 cm şi pune-o într-o formă de tartă, îmbrăcând bine şi pereţii acesteia. Curăţă, spală şi taie cartofii mai întâi rondele, apoi cubuleţe mici. Opăreşte-i în apă clocotită 5 minute, apoi scurge-i. Curăţă hribii, apoi taie-i bucăţi.
Prăjeşte 5 minute hribii într-o tigaie cu uleiul de măsline încins, împreună cu usturoiul zdrobit, adaugă cartofii şi lasă-i câteva minute, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Taie mozzarella cubuleţe şi pune-o pe hârtie absorbantă să se scurgă de zer. Bate ouăle într-un castron, adaugă parmezanul ras, smântână, laptele, pătrunjelul tocat şi amestecă bine toate ingredientele.
Pune peste aluat ciupercile, cartofii şi cubuleţele de mozzarella. Toarnă deasupra compoziţia de ouă cu parmezan şi coace 35 de minute la 180° C. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească înainte de a o servi.
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
Pofta buna!