Quiche cu oua de prepelita

Printeaza

Quiche cu oua de prepelita din: faina, unt, oua, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de burduf, oua de prepelita, smantana, busuioc, parmezan, unt, sare si piper.

Ingrediente:Quiche_cu_oua_de_prepelita

  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 450 g spanac congelat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g branza de burduf
  • 12 oua de prepelita
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 mana de busuioc verde
  • 1 lingura cu parmezan
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat, mai întâi cele uscate, apoi untul, iar la final oul. Intinde o foaie subţire, unge tava cu puţin ulei (unt sau margarină) şi aşază aluatul în ea, ridicându-l şi pe margini. Găureşte-l cu furculiţa ici şi colo şi dă-l la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo zece minute.

Intre timp, prepară umplutura. Pune untul într-o cratiţă, la foc mic. Când începe să se topească, adaugă spanacul şi usturoiul. Lasă 2-3 minute, amestecând tot timpul. Ia spanacul de pe foc, adaugă smântână, brânza, sare şi piper după gust.

Amesteca, apoi adauga parmezanul si patru oua de prepelita batute si busuiocul tocat marunt. Scoate aluatul, toarna umplutura, sparge restul de oua si da la cuptor. Lasa vrei 25 de mintue, scoate si serveste.

Quiche cu oua de prepelita

Quiche_cu_oua_de_prepelita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.