Quiche cu praz

Printeaza

Quiche cu praz din: faina, unt, sare, praz, oua, smantana, cascaval.

Ingrediente:Quiche cu praz

Aluatul:

  • 150 g făină albă
  • 75 g unt (82% grăsime)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 4 linguri apă rece

Umplutura:

  • 1 fir de praz
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână de gătit
  • 25 g caşcaval
  • 1 cub de unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă făina şi sarea. Pune untul cubuleţe. Frământă şi adaugă apa rece. Formează o sferă de aluat, aplatizeaz-o şi dă-o la frigider 30 de minute.

Intre timp, bate ouăle cu smântână şi adaugă caşcavalul ras. Sărează şi piperează. Taie prazul rondele mari şi sotează-le puţin în unt. întinde aluatul într-o tavă. Toarnă amestecul de smântână. Pune din loc în loc rondele de praz.

Coace quiche-ul 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.