Quiche cu praz
PrinteazaQuiche cu praz din: faina, unt, sare, praz, oua, smantana, cascaval.
Aluatul:
- 150 g făină albă
- 75 g unt (82% grăsime)
- 1/2 linguriţă sare
- 4 linguri apă rece
Umplutura:
- 1 fir de praz
- 2 ouă
- 150 ml smântână de gătit
- 25 g caşcaval
- 1 cub de unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă făina şi sarea. Pune untul cubuleţe. Frământă şi adaugă apa rece. Formează o sferă de aluat, aplatizeaz-o şi dă-o la frigider 30 de minute.
Intre timp, bate ouăle cu smântână şi adaugă caşcavalul ras. Sărează şi piperează. Taie prazul rondele mari şi sotează-le puţin în unt. întinde aluatul într-o tavă. Toarnă amestecul de smântână. Pune din loc în loc rondele de praz.
Coace quiche-ul 25-30 de minute.
Pofta buna!