Quiche cu pui si branza
PrinteazaQuiche cu pui si branza din: oua, iaurt, margarina, nucsoara, faina, piept de pui, ceapa, branza, sare, piper, marar.
- 4 ouă
- 1 iaurt normal (150 ml)
- 100 g margarină
- nucşoară
- 250 g făină
- 200 g piept de pui
- 2 cepe mari
- 250 g brânză
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Se prepară aluatul dintr-un ou întreg, iaurt, margarină, făină, nucşoară şi sare după gust, care se întinde în tavă de tartă, se înţeapă din loc în loc cu o scobitoare, apoi se dă la cuptor pentru 5 minute.
Se prepară umplutura din ceapa tocată mărunt şi carnea de pui fiartă şi tăiată cubuleţe, care se pun la călit şi se condimentează duipă gust.
Separat, într-un bol, se amestecă mărarul cu brânza rasă mărunt, albuşurile bătute spumă, gălbenuşurile, la care se adaugă şi amestecul de ceapă cu carne de pui.
Compoziţia astfel formată se toarnă în tavă peste aluatul precopt şi se bagă iar la cuptor pentru încă vreo 30 de minute.
Tarta se serveşte caldă sau rece, după preferinţe, sau ca garnitură la supa în care a fiert carnea.
Quiche cu pui si branza
Pofta buna!