Quiche cu somon, broccoli si smantana
PrinteazaQuiche cu somon, broccoli si smantana din: faina, parmezan, unt, oua, praz, usturoi, somon, broccoli, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 375 g făină pentru prăjituri
- 80 g parmezan ras fin
- 90 g unt tăiat cubuleţe
- 1 ou
- 30 ml apă
Ingrediente pentru umplutura:
- 30 g unt
- 2 fire de praz feliate
- 1 căţel de usturoi pisat
- 425 g somon din conservă, scurs
- 200 g bucheţele de broccoli, fierte timp de 30 secunde şi puse apoi la gheaţă
- 3 ouă bătute
- 250 ml smântână
- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Cerne făina, adaugă parmezanul şi bucăţelele de unt şi amestecă cu degetele până când compoziţia ia consistenţa miezului de pâine. Bate oul împreună cu apa şi adaugă-le în compoziţia anterioară.
Frământă aluatul până devine fin, înfăşoară-l în folie alimentară şi lasă-l în frigider timp de 30 minute. Preîncălzeşte cuptorul.
Scoate aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întinde-l într-o formă pentru quiche, presează-l bine de marginile formei şi înţeapă-l cu o furculiţă sau scobitoare. Aluatul este suficient pentru două quiche.
Pe aluat se pune hârtie de copt şi se adaugă boabe de fasole. Introduce tava în cuptor şi las-o până când se formează o crustă. Scoate boabele de fasole şi hârtia de copt şi mai lasă în cuptor încă 5 minute.
Pentru umplutură, încălzeşte untul într-o tigaie şi sotează prazul până se înmoaie. Adaugă usturoiul, amestecă şi lasă 1 minut să se prăjească. Lasă compoziţia deoparte.
Pune prazul, somonul şi broccoli în forma de quiche, peste aluat. Bate ouăle cu smentana şi asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Toarnă compoziţia peste ingredientele din forma de quiche. Coace tarta timp de 45 minute sau până când devine aurie.
Quiche cu somon, broccoli si smantana
Pofta buna!