Quiche cu spanac
PrinteazaQuiche cu spanac din: faina, unt, oua, apa, sare, spanac, ceapa, branza sarata, piper, oregano.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt, moale
- 1 gălbenuş
- 2 linguri cu apă rece
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g spanac
- 1 ceapă mică
- 200 g brânză sărată
- 2-3 ouă piper
- oregano
Mod de preparare:
Frământă o cocă din toate ingredientele pentru aluat şi dă la rece 20 de minute. Intinde-l apoi de mărimea formelor de copt şi mai dă la rece. Intre timp, spală spanacul şi opăreşte-l în apă cu sare.
Scurge-l bine, taie-l mărunt şi pune-l la călit împreună cu ceapa mărunţită. Adaugă piperul şi oregano, cele două ouă bătute bine şi brânza mărunţită. Umple formele cu compoziţia de spanac şi dă la cuptorul încins.
Pofta buna!