Quiche cu ton sau somon
PrinteazaQuiche cu ton sau somon din: ton, smantana, oua, maioneza, ceapa, branza cheddar, marar, hot sauce, sare, piper, faina, migdale, ulei, boia iute.
- 500 g ton sau somon in suc propriu (conserva)
- 1 cana smantana
- 3 oua
- 2 linguri maioneza
- 1 lingura ceapa rasa
- 1/2 branza cheddar rasa
- 1/2 lingurita marar tocat
- hot sauce, sare si piper
aluat:
- 1 cana faina
- 2/3 canca branza cheddar rasa subtire
- 1/4 cana migdale taiate felii subtiri
- 6 linguri ulei
- sare, piper si boia iute, dupa gust
Mod de preparare:
Combinaţi ingredientele pentru aluat, amestecaţi-le bine. Frământaţi un pic aluatul, să se omogenizeze. Păstraţi 1/2 cană din el, cu restul tapetaţi o formă mare de tartă. Coaceţi-o 10 min în cuptorul încins la 200°C (treapta 6).
Scurgeţi bine zeama din conservele de peşte şi păstraţi 3-4 linguri de lichid. Bateţi bine ouăle cu smântână, maioneza, sucul din conservă, peştele, ceapa, mărarul, sare, piper şi hot sauce după gust. Turnaţi acest amestec în crusta coaptă, radeţi pe deasupra restul de aluat.
Coaceţi cca 45 min în cuptorul încins la 165 C (treapta 3-4), până când umplutura s-a închegat în mijloc.
Quiche cu ton sau somon
Pofta buna!