Quiche cu varza rosie
PrinteazaQuiche cu varza rosie din: faina, sare, branza, unt, varza, ceapa, otet, zahar, cuisoare, seminte, cimbru, smantana, lapte, ulei, oua, crema de branza, sare, piper.
- 100 g făină
- 1 priză de sare
- 100 g brânză de vaci cremoasă
- 100 g unt
- 300 g varză roşie
- 1 ceapă
- 2 linguri de oţet de vin roşu
- 200 ml supă
- puţin zahăr
- 2 cuişoare măcinate
- 50 g seminţe
- crenguţe de cimbru
- câte 100 ml de smântână pentru gătit şi lapte
- 2 ouă
- sare
- piper
- 100 g cremă de brânză proaspătă de capră
- ulei de măsline
- grăsime pentru uns forma
Mod de preparare:
Se frământă un aluat neted din făină, sare, brânza de vaci şi 70 g de unt. Coca se întinde şi se foloseşte pentru a tapeta o formă cu fundul detaşabil sau una de tartă (unsă în prealabil).
Se ţine timp de 30 de minute la rece.
Varza roşie se curăţă, se spală şi se taie fâşii. Ceapa se cojeşte, se toacă şi se căleşte în untul rămas. Se adaugă apoi varza şi se stinge totul cu oţetul şi cu supa. Varza se condimentează cu zahăr şi cuişoare şi se căleşte circa 15 minute.
După aceea, se lasă să se răcească. Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C (cuptorul cu ventilaţie la 160 C).
Seminţele de floarea-soarelui se rumenesc într-o tigaie încinsă fără grăsime. Cimbrul se spală, se scutură de apa şi se aleg doar frunzuliţele.
Se amestecă bine smântana pentru gătit, laptele şi ouăle şi se asezonează cu sare şi piper. Varza rece se repartizează peste aluat şi se acoperă în mod uniform cu masa de ouă, lapte şi smântână.
Pe deasupra se presară cubuleţele de brânză de capră, seminţele de floarea-soarelui şi verdeaţa. La final, tarta se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se coace 30 de minute până când devine aurie.
Se potriveşte cu salată verde.
Quiche cu varza rosie
Pofta buna!