Quiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar
PrinteazaQuiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar din: faina, unt, zahar pudra, oua, cartofi noi, ceapa verde, branza cheddar, lapte, smantana.
Ingrediente:
- 225g de făină obişnuită, plus extra pentru presărat
- 140g unt rece, tăiat cubuleţe
- 1 linguriţă de zahăr pudră
- 1 gălbenuş
Pentru umplutura:
- 250g de cartofi noi, curăţaţi, fierţi şi tăiaţi în jumătate sau în sferturi, dacă sunt mari
- 2 legături de ceapă verde, tăiate felii
- 250g de brânză cheddar, tăiată cubuleţe
- 5 ouă
- 100ml de lapte
- 200ml de smântână dulce
Mod de preparare:
Se cerne făina cu un vârf de cuţit de sare într-un bol de dimensiuni mari.
Se adaugă untul şi se amestecă prin frecare până ce compoziţia capătă aspect de firimituri.
Se adaugă zahărul pudră prin amestecare, gălbenuşul şi trei linguri de apă rece, apoi se amestecă rapid pentru a forma un aluat tare.
Se înfăşoară strâns în folie alimentară şi se pune la frigider 20 de minute.
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Aluatul se întinde cu sucitorul, pe o suprafaţă presărată cu făină; cu foaia obţinută se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 23cm.
Se acoperă forma cu hârtie de copt şi se umple cu greutăţi pentru copt (sau cu orez/fasole uscată).
Se coace pentru 20 de minute, se scot hârtia şi greutăţile, apoi se mai coace 10 minute, până ce exteriorul tartei are o culoare gălbuie şi un aspect nisipos.
Se scoate din cuptor şi focul se micşorează la 160° C/gaz 2.
Pe baza tartei se împrăştie cartofii, ceapa şi brânza cheddar. Se adaugă ouăle bătute, laptele şi smântână, apoi se condimentează.
Se ţine la cuptor 40-45 de minute sau până este făcută.
Se scoate din cuptor, se răceşte pe un grătar de sârmă şi apoi se serveşte.
Pofta buna!