Quiche Lorraine cu legume
PrinteazaQuiche Lorraine cu legume din: faina, unt, apa, sare, zahar, oua, broccoli, amestec de legume, smantana, piper, busuioc sau cimbru si cascaval.
Pentru aluat:
- 300 g făină albă
- 100 g unt rece
- 50 ml apă rece
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru umplutură:
- 3 ouă
- 5 bucheţele de broccoli
- 200 g amestec de legume congelate (morcovi, porumb, mazăre) sau proaspete
- 100 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
- busuioc sau cimbru uscat mărunţit
- opţional, 50 g caşcaval ras
- unt
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina cu untul rece, tăiat în cubuleţe, până obţii un aluat nisipos. Adaugi sarea, zahărul şi puţină apă rece şi frămânţi până când aluatul devine omogen. Poţi prepara aluatul şi cu ajutorul robotului de bucătărie. Inveleşti aluatul în folie şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi legumele pentru 6-7 minute, amestecând uşor. Intre timp, speli bucheţelele de broccoli si le adaugi în vas în ultimele 2-3 minute.
Mixezi ouăle cu sare şi piper după gust, 1 linguriţă de busuioc sau cimbru uscat, smântână şi caşcavalul ras.
Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi cu sucitorul. Tapetezi cu aluat o formă cu diametrul de 32 cm, în prealabil unsă cu unt, ridicând aluat şi pe pereţii formei. Torni compoziţia cu ouă şi repartizezi uniform legumele.
Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180- 200 °C), pentru aproximativ 45 de minute.
Quiche Lorraine cu legume
Pofta buna!