Quiche Lorraine cu scoici

Printeaza

Quiche Lorraine cu scoici din: faina, unt, sare, oua, apa, ulei, boabe de fasole, scoici, lapte, smantana, nucsoara, branza Gruyere, ulei de masline si piper.

Quiche_Lorraine_cu_scoici

 

Ingrediente:

Blat:

  • 250 g de făină
  • 125 g de unt
  • sare de mare proaspăt râşnită
  • 1 gălbenuş
  • 50 ml de apă
  • ulei
  • 1 kg de boabe de fasole

Umplutură:

  • 400 g de scoici
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 200 ml de lapte
  • 200 ml de smântână
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 120 g de brânză Gruyere
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se amestecă făina, sarea şi untul. Se încorporează un gălbenuş şi 50 ml de apă; se frământă aluatul şi se lasă 30 min. la frigider.

Se unge o tavă cu puţin ulei de măsline şi se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 3-4 mm. Se aşează în formă şi se acoperă cu o bucată de hârtie de copt.

Pe ea se repartizează uniform boabele de fasole, asigurându-se astfel presarea blatului şi coacerea lui uniformă. Se coace blatul 5 min.

Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează foaia de copt cu tot cu boabele de fasole.

Se prepară umplutura: se curăţă şi se spală scoicile, apoi se dau cu sare şi piper şi se sotează în puţin ulei de măsline.

Separat, se amestecă 2 ouă şi un gălbenuş, 200 ml lapte, 200 ml smântână pentru gătit, nucşoară, sare şi piper.

Se aşază pe blat scoicile şi un strat de brânză Gruyere, apoi se toarnă compoziţia de ouă. Se dă 25 min. la cuptorul încins la 180 °C.

Se scoate, se repartizează deasupra restul de Gruyere şi se dă din nou la cuptorul setat pe programul de gratinat, cca 5 min. la 230 °C.

 

Quiche Lorraine cu scoici

Quiche_Lorraine_cu_scoici

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.