Quiche Lorraine
PrinteazaQuiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb.
Inrgediente:
- 250 g făină
- 125 g unt rece
- 1 ou
- 1-2 linguri cu apă rece
- sare
pentru umplutura:
- 4 ouă
- 250 g bacon
- 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere)
- 250 g smântână
- nucşoară
- piper alb
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă repede într-un vas untul rece tăiat cubuleţe cu făina cernută, oul, un praf de sare şi apa, pusă lingură cu lingură, până se leagă aluatul. Dă formă rotundă aluatului, acoperă-l cu folie alimentară şi bagă-l la frigider pentru minimum 30 de minute.
Intre timp, rumeneşte într-o tigaie feliile de bacon tăiate subţire. Scoate-le pe o farfurie şi înlătură cu un şervet de hârtie excesul de grăsime. Intinde într-o foaie potrivit de groasă aluatul, după dimensiunile formei, şi coace 10-15 minute.
Aşază deasupra baconul rumenit, brânza rasă şi amestecul din smântână, ouă, sare, piper şi nucşoară (după gust). Dă din nou la cuptor pentru o jumătate de oră. Serveşte-l imediat. Poate fi consumat şi rece, a doua zi, la serviciu.
Quiche Lorraine
Pofta bună!