Quiche Lorraine

Printeaza

Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb.

Inrgediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1-2 linguri cu apă rece
  • sare

pentru umplutura:

  • 4 ouă
  • 250 g bacon
  • 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere)
  • 250 g smântână
  • nucşoară
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă repede într-un vas untul rece tăiat cubuleţe cu făina cernută, oul, un praf de sare şi apa, pusă lingură cu lingu­ră, până se leagă aluatul. Dă formă rotundă aluatu­lui, acoperă-l cu folie alimen­tară şi bagă-l la frigider pen­tru minimum 30 de minute.

Intre timp, rumeneşte într-o tigaie feliile de bacon tăiate subţire. Scoate-le pe o farfu­rie şi înlătură cu un şervet de hârtie excesul de grăsime. Intinde într-o foaie potrivit de groasă aluatul, după dimensiunile formei, şi coace 10-15 minute.

Aşază deasupra baconul rumenit, brânza rasă şi ames­tecul din smântână, ouă, sare, piper şi nucşoară (după gust). Dă din nou la cuptor pentru o jumătate de oră. Serveşte-l imediat. Poate fi consumat şi rece, a doua zi, la serviciu.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Pofta bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.