Quiche cu năsturel şi ardei roşu
PrinteazaO reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala, produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun, oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras.
- 100 g faina alba
- 75 g faina integrala
- 90 g produs tartinabil, 70% grasime (margarina), taiat cubulete
- sare si piper negru
- 1 ou batut
pentru umplutura:
- 1 lingurita ulei de masline
- 400 g ceapa, taiata in doua si apoi in felii subtiri pe lungime
- 1 lingura zahar brun
- 2 oua
- 225 ml lapte degresat
- 200 g nasturel, curatat de cozile mai tari, frunzele se toaca
- 25 g parmezan ras
- 1 ardei gras mare rosu, taiat cubulete
Mod de preparare:
Pentru aluatul franţuzesc se cerne faina şi un vârf de sare într-un castron şi se scutură bine sita de toată faina. Se înglobează produsul tartinabil până când amestecul devine sfarâmicios, apoi se amestecă oul, pentru a obţine un aluat moale şi nelipicios.
Se frământă câteva secunde aluatul pe o supra¬faţă presărată cu făină până când este complet omogenizat, apoi se întinde un cerc cu diametrul de 30 cm. Se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 25 cm cu aluatul, se aranjează marginea şi se ţine în frigider cel puţin 30 de minute.
Pentru umplutură se pun într-o tigaie care nu lipeşte uleiul, ceapa, zahărul brun şi un praf de sare, se amestecă şi se rumenesc la foc mic 25-30 de minute, amestecând des, până când ceapa s-a înmuiat şi s-a caramelizat puţin. Se ia de pe foc şi se lasă deoparte.
Se încălzeşte cuptorul la 220°C şi se introduce o tavă întinsă. Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă laptele şi piper după gust şi se bat bine. Se adaugă năstu¬relul şi jumătate din parmezan.
Se întinde egal ceapa răcită peste aluat, apoi se toarnă amestecul cu ou şi se presară cuburile de ardei şi restul de parmezan. Se pune tarta în cuptor şi se coace 35-40 de minute până când umplutura este legată, iar toppingul este bine rumenit. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
Quiche cu năsturel şi ardei roşu
Pofta buna!